2022. november 13., vasárnap

Jég veled!

    E heti keddünk igen kalandosra sikeredett. Nagyon ködös volt a reggel, és én ezt kihasználva fotózgattam az egyetemre menet. Hagyhattam kibontakozni az éledező fotós tehetségemet és a ködbe borult Petőfi hídon átsétálva mentem be a TTK-ra.

                 

    Na de hogyan kapcsolódhat ez a novemberi kedd a címben megidézett filmhez? Ha tudjátok, ha nem, hogy melyik filmről van szó, akkor is ajánlom az 1993-as Jég veled! című remekművet, ami a jamaicai bobcsapat történetét meséli el nagyon szerethető módon.                      

    De még mindig nem derült ki, hogy hogyan kapcsolódik a film a keddünkhöz. Hát úgy, hogy a termünkben (mert van egy saját termünk ahol az órák nagy része folyik), olyan, de olyan hideg volt, hogy a délelőtti szenvedés után a délutáni óra az egyik oktatónál volt megtartva. Így mondtunk "jég veled"-et a zugunknak. Nagyon jól tudtunk haladni, kaptunk teát és nagyon családias légkör uralta a bányászatról tartott órát.Tudjátok mi az a kezemben? Egy karbid lámpa, ami egy kémiai alapú bányász eszköz.

                            

    Azért egy kicsit sikerült megbomlanunk, de egy igen vicces délutánunk volt. Mielőtt elmenekültünk a jégveremből, néhányan felpakoltunk néhány kiselejtezett laboreszközt, amit elhoztunk magunkkal. Én személy szerint kis díszeket szeretnék a lombikokból csinálni. Ez, az üveg izékkel való mászkálás még fokozta a helyzet abszurditását. 

            

    Azonban egy rossz szavunk sem lehet, hiszen a melegben, teát szürcsölgetve telt el eddigi legjobb óránk.

 

1 megjegyzés:

Jég veled!

    E heti keddünk igen kalandosra sikeredett. Nagyon ködös volt a reggel, és én ezt kihasználva fotózgattam az egyetemre menet. Hagyhattam ...